in ,

Barcelona opent speciale Cruijff-ruimte in FC Barcelona Museum

Het FC Barcelona Museum heeft  een nieuwe ruimte gewijd aan Johan Cruijff. De ruimte van 60 m2  laat je onder meer kennis maken met de mijlpalen en hoogtepunten uit de loopbaan van de Nederlander. Met dit project heeft het FC Barcelona Museum alle mogelijke materialen  van Johan Cruijff bij elkaar gezocht en kreeg het van de familie ook de nodige materialen aangeleverd met als doel de Cruyff mythe te behouden, zodat alle museumbezoekers de  onuitwisbare betekenis van de legendarische nummer 14  voor de club kunnen aanschouwen. 

Voorzitter van FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ontving donderdag in Camp Nou Danny Cruijff en Johan’s zoon Jordi. Tijdens het bezoek heeft het gezin de ruimte, de inhoud en het ontwerp zeer positief beoordeeld en heeft het  zelfs nieuwe materialen toegevoegd aan de ruimte: Een paar voetbalschoenen uit Johan’s trainerscarrière.

De inhoud van de ruimte is verdeeld in drie grote blokken: Cruyff Player, Cruyff Coach en Cruyff Forever. De drie blokken worden aan de aan de hand van verschillende foto’s op de muur en een aantal vitrines met enkele historische voorwerpen uitgelegd. Een groot scherm geeft je de audiovisuele ervaring van de legendarische Johan Cruijff.  Uiteraard zie je  beelden van geweldige doelpunten van Cruijff, maar ook zijn trainerscarrière  komt aan bod.

Griezmann FC Barcelona

Antoine Griezmann blijft bij Atletico Madrid

Messi de schlemiel bij teleurstellend begin Argentinië