in

Brazilië ondanks schitterend doelpunt Coutinho niet langs Zwitserland

In navolging van Argentinië, heeft ook Brazilië de eerste wedstrijd van dit wereldkampioenschap niet weten te winnen. In de eerste groepswedstrijd stuitten de Brazilianen op het altijd lastige Zwitserland. Ondanks een schitterend doelpunt van Barça-speler Philippe Coutinho, kwam de gedoodverfde wereldkampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Brazilianen, waar oud-Barça speler Neymar natuurlijk in de basis stond, begonnen erg goed aan het duel met de Zwitsers. Na een combinatie tussen Coutinho tussen Neymar, belande de bal met wat geluk voor de voeten van Paulinho. De middenvelder van FC Barcelona raakte de bal echter volledig verkeerd en zag de bal dus naast het doel verschijnen. Ruim tien minuten later was het wel raak voor de Goddelijke Kanaries. Na een vloeiende aanval over links, belande de bal via een Zwitser voor de voeten van Philippe Coutinho. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal, zoals hij wel vaker doet, vanaf de rand van het zestienmetergebied ver buiten bereik van de Zwitserse doelman: 1-0.

https://twitter.com/DiarioCuleBR/status/1008496857990029313

Het Braziliaanse elftal vergat echter door te drukken, waardoor de Zwitsers steeds beter in de wedstrijd kwamen. In de slotfase van de eerste helft grepen de Zwitsers zelfs het initiatief. Kansen creëerden ze echter niet. Dat veranderde in de tweede helft. Zwitserland begon uitstekend aan de tweede helft. Na vijf minuten spelen in de tweede helft, kopte Steven Zuber de 1-1 tegen de touwen. De Zwitser maakte echter wel een overtreding, die door zowel de scheidsrechter als de video-scheidsrechter over het hoofd werd gezien.

De Brazilianen legden een teleurstellende tweede helft op de mat. Het elftal van Tite had echter wel recht op een strafschop, nadat Gabriel Jesus naar de grond werd getrokken. Maar ook hier vonden zowel de scheidsrechter als de video-scheidsrechter het niet nodig om in te grijpen. Wat volgde was een offensief van Brazilië, waarin het maar mondjesmaat lukte echt grote kansen te creëren. De Zwitsers hielden knap stand, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Coutinho zijn schitterende goal was niet genoeg voor een Braziliaanse overwinning.

De andere wedstrijd in de groep van Brazilië, tussen Costa Rica en Servië, eindigde in een 0-1 overwinning voor de Serviërs. Dat betekent dat Servië na een wedstrijd de koploper is van groep F. Komende vrijdag komen de Brazilianen weer in actie. Om 14:00 uur is Costa Rica dan de tegenstander.

Duitsland

Het is tot dusverre nog niet het toernooi van de grote favorieten. Spanje, Argentinië en Brazilië moeten het na het eerste groepsduel doen met slechts één puntje. Titelverdediger en favoriet Duitsland staat na het eerste groepsduel zelfs met lege handen. In een bloedstollende wedstrijd tegen Mexico, waren de Mexicanen uiteindelijk met 0-1 te sterk. Ter Stegen moest vanaf de bank toekijken hoe het zijn land- en teamgenoten maar niet lukte de Mexicaanse muur te slechten. Zaterdag moet er dus gewonnen worden door het team van Joachim Löw. Dan staat Die Mannschaft tegenover Zweden, dat vanmiddag in actie komt tegen Zuid-Korea.

 

Messi de schlemiel bij teleurstellend begin Argentinië

De Jong niet bezig met transfer: ”Moet eerst fit worden”