in

Messi hoopte op komst Neymar: “Transfer was gecompliceerd”

Neymar Jr. werd afgelopen zomer wederom in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona. Niet alleen de Braziliaan leek te hopen op een terugkeer, ook zijn goede vriend Lionel Messi hoopte op de komst van de aanvaller van Paris Saint-Germain.

Neymar vormde jarenlang samen met Messi en Suarez het succesvolle aanvalstrio ‘MSN’ bij FC Barcelona. In 2017 wist Paris Saint-Germain, op een slinkse manier, de superster te verleiden voor een avontuur in Parijs. De Braziliaan werd de grote ster bij de kampioen van Frankrijk, maar Neymar stak nooit onder stoelen of banken dat hij graag terug zou willen keren naar Barcelona.

Lionel Messi zou het fantastisch vinden als Neymar op een dag terugkeert, maar de Argentijn is realistisch en weet dat Neymar’s terugkeer gecompliceerd is. “Het is lastig om hem terug te halen”, zegt Messi in gesprek met Metro 95.1. “Ten eerste omdat het moeilijk is om hem daar weg te halen en ten tweede omdat het voor de club moeilijk was hoe hij vertrok.” Neymar vertrok bij Barcelona net nadat hij zijn loyaliteitsbonus had ontvangen van de club. Bovendien vonden de Catalanen het opmerkelijk dat Paris Saint-Germain in één keer 222 miljoen euro konden ophoesten.

“Er zijn mensen binnen de club en leden die hem niet terug willen hebben”, gaat Messi verder. “Op sportief gebied is Neymar één van de beste ter wereld, maar de andere kant van het verhaal snap ik ook.”

Contract voor het leven?

Lionel Messi was tijdens het interview ook openhartig over zijn toekomst bij FC Barcelona. “Ik wil hier graag voor het leven blijven”, aldus de Argentijn, die echter niet een contract voor het leven wil tekenen. “Ze hebben het met Iniesta gedaan, die hier al heel lang speelde. Maar ik zou niet zo’n contract willen. Ik wil niet vastgebonden zijn als ik straks niet fit meer ben. Ik wil hier nog kunnen concurreren en bovenal fit zijn om te spelen. Ik wil hier niet zijn vanwege een contract. Dat is de enige reden waarom ik niet zo’n contract wil.”

Umtiti en Firpo krijgen groen licht en zijn inzetbaar tegen Eibar

Frenkie de Jong vs Eibar

Aanvalstrio helpt Barcelona aan eenvoudige overwinning bij Eibar