Messi en Puig leiden Barcelona naar eenvoudige overwinning

Lionel Messi en Riqui Puig hadden zondag een grote rol tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De Catalanen wisten mede door twee treffers van Messi en twee assists van Puig met 5-0 te winnen van Alavés.

Na het mislopen van de landstitel moest FC Barcelona zondag nog één keer dit seizoen in actie komen in de Liga. De Catalanen gingen, mede vanwege schorsingen, met een smalle selectie naar Alavés, waardoor Riqui Puig, Fati en Araujo allen in de basis begonnen. En met de jongelingen leek FC Barcelona bij vlagen een stuk frisser dan de afgelopen weken.

In de openingsfase was Barcelona dan ook direct gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg en schoten onder meer Puig, Vidal en Messi de bal op het aluminium. In een wedstrijd waarin FC Barcelona volledig domineerde kwam het na ruim 20 minuten op voorsprong. Lionel Messi gaf de voorzet en Ansu Fati reageerde voor het doel het snelst en kon daardoor eenvoudig de 1-0 binnen schieten. Tien minuten later mocht Messi zelf de 2-0 binnen schieten na goed voorbereidend werk van Riqui Puig.

Kort voor rust maakte FC Barcelona het mooiste doelpunt van de middag. Na een razendsnelle aanval via Messi en Alba kon Luis Suarez voor het doel het derde doelpunt van Barcelona binnen koppen. Daarmee ging de ploeg van Quique Setién met een riante voorsprong de rust in.

Na de pauze ging FC Barcelona vrolijk verder met aanvallen en gaf Alavés zich langzaam over. Lenglet moest kort na rust met lichte klachten naar de kant en zijn vervanger, Nelson Semedo, mocht even later de trekker overhalen na wederom een assist van Riqui Puig. Frenkie de Jong viel in de tweede helft in en was betrokken bij het laatste doelpunt van de Catalanen. Het slot van de wedstrijd was een kwartier voor tijd namelijk voor Lionel Messi. De Argentijn maakte na een fraai stukje positiespel van Barcelona zijn 25ste doelpunt van het seizoen en daarmee lijkt zijn Pichichi-titel voor dit seizoen weer veilig gesteld te zijn.

Door de 5-0 overwinning sluit FC Barcelona het teleurstellende seizoen toch nog positief af en eindigen de Catalanen het seizoen als nummer twee met 82 punten. FC Barcelona heeft 20 dagen de tijd om zich voor te bereiden op de return in de Champions League tegen Napoli.