in

Mascherano: ”Ik dacht aan vertrekken bij Barcelona”

FC Barcelona maakte vlak voor de start van het nieuwe seizoen bekend dat Javier Mascherano zijn contract heeft opengebroken. De Argentijn verlengde voor één seizoen waardoor hij tot 2019 onder contract staat bij de Catalanen. Toch gaf de verdediger dinsdag aan dat hij op het punt stond om Barcelona te verlaten.

”Aan het einde van het vorige seizoen heb ik aan een vertrek gedacht”, zei de Argentijn tijdens een persconferentie. ”Soms vraag je je af of je nog wel het niveau hebt om bij deze club te spelen. Daar heb ik afgelopen seizoen aan gedacht. Of de club mij wel of niet wilde is nooit een issue geweest.” Uiteindelijk koos Mascherano voor een langer verblijf in Barcelona en is hij komend seizoen één van de aanvoerders van het elftal.

Javier Mascherano kreeg afgelopen week ook goed nieuws te horen uit het Argentinië-kamp. De verdediger zag Lionel Messi terugkeren bij de nationale ploeg, waar hij ruim een maand geleden afscheid van nam.

”Ik denk dat de situatie van Messi altijd bijzonder is. Ieder jaar denken wij dat hij meer gemotiveerd is dan het jaar ervoor”, aldus Mascherano. ”Maar voor alle Argentijnen is het mooi dat Messi weer terug is. Als je soms frustraties hebt dan denk je aan stoppen en alles achter je te laten, maar uiteindelijk denk ik dat Messi ons de komende jaren nog veel te geven heeft. Het is voor hem nog geen tijd om te stoppen. Hij is de leider en beste speler van het team.”

 

Officieel: ‘Brommer van Barcelona’ op huurbasis naar Fiorentina

Luis Enrique

Enrique zwijgt over aanstaande transfer: ”Ik ga er niets over zeggen”