in

Officieel: ‘Brommer van Barcelona’ op huurbasis naar Fiorentina

Cristian Tello zal komend seizoen spelen in het shirt van Fiorentina. De Italiaanse club leende de snelle aanvaller vorig seizoen ook al van FC Barcelona en dat beviel Fiorentina zo goed, dat ze hem opnieuw huren.

FC Barcelona en Fiorentina zijn tot een overeenkomst gekomen over de 25-jarige Tello. Fiorentina zal Tello wederom huren dit seizoen, maar krijgen aan het eind van het seizoen de optie om Tello definitief over te nemen. Het bedrag van de lening kan verschillen aan de hand van de hoeveelheid wedstrijden die Tello speelt.

Als hij 50% van alle wedstrijden niet speelt zal Fiorentina 3 miljoen euro moeten betalen aan Barcelona. Als hij 30% van alle wedstrijden niet speelt hoeft Fiorentina maar 1 miljoen euro te betalen aan de Spaanse grootmacht. Dat wist de Spaanse sportkrant Marca maandag te melden. Als Fiorentina na dit seizoen besluit om Tello definitief over te nemen dan zullen zij rond de 8 miljoen euro moeten betalen voor de razendsnelle Tello.

Tello doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona en kwam in seizoen 2011/12 terecht in het eerste elftal onder Guardiola. Uiteindelijk werd hij uitgeleend aan FC Porto maar daar kwam de aanvaller niet uit de verf. Vervolgens werd hij in januari uitgeleend aan Fiorentina waar hij in 13 wedstrijden 2 goals maakte en 3 assists gaf.

Tijdens het voorseizoen werd Tello nog wel even bij de selectie betrokken. Hij reisde mee naar het St. George’s Park waar Barcelona op trainingskamp was. Maar daar bleek al dat hij niet voorkwam in de plannen van trainer Luis Enrique.

Enrique mist Neymar en Rafinha tijdens competitiestart

Mascherano: ”Ik dacht aan vertrekken bij Barcelona”