in

Martens klaar voor Olympische Spelen: ”Zal van elk moment genieten”

Lieke Martens kan nog altijd niet op vakantie. De aanvalster van Barcelona Femení begint woensdag met de Oranje Leeuwinnen aan de Olympische Spelen in Japan. Ze kijkt enorm uit naar het speciale evenement.

”Het is echt bijzonder om de eerste Nederlandse ploeg te zijn die zich heeft geplaatst”, vertelt Martens op de website van de FIFA. ”Het is altijd speciaal om het tenue van de nationale ploeg aan te trekken, maar om dat voor het eerst te doen op de Olympische Spelen is toch iets anders. Het wordt echt een bijzonder toernooi, ik zal van elk moment genieten. Ik hoop dat we terug kunnen komen met bijzondere herinneringen.”

De Oranje Leeuwinnen werden in 2017 Europees Kampioen en in 2019 wisten ze de WK-finale te halen. Martens denkt dat er ook op de Olympische Spelen kansen zijn op succes. ”We hebben een fantastisch team en hebben onze kwaliteiten. We kunnen wel weer iets groots bereiken, zoals we de laatste jaren hebben gedaan. Maar ik denk niet dat we kunnen zeggen dat we de favoriet zijn met de Verenigde Staten erbij.”

De Oranje Leeuwinnen beginnen woensdagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd aan het eerste groepsduel tegen Zambia. Later wachten Brazilië en China nog in de groepsfase.

Frenkie de Jong | Antoine Griezmann

De oefencampagne van FC Barcelona gaat van start

Barcelona met Ronaldinho ten onder in El Clasico voor oud-spelers