in ,

Martens met goal en assist belangrijk voor Barcelona Femení

FC Barcelona Femení heeft zondagmiddag een ruimte overwinning geboekt op bezoek bij Rayo Femenino. De Catalaanse vrouwen waren met 0-4 te sterk, mede door een sterk spelende Lieke Martens.

De ploeg van trainer Lluís Cortés wist het duel al in de eerste helft te beslissen. Na een kwartier spelen werd de score geopend door Alexia Putellas. Een minuut later was het opnieuw raak. Lieke Martens kwam op tijd bij de eerste paal en schoot hard binnen na een strakke voorzet vanaf de rechterkant van het veld. Na een half uur was het al helemaal gedaan. Mariona Caldentey zorgde voor de derde Catalaanse treffer na een schitterende voorzet van Martens.

Na de rust werd er nog één keer gescoord. Invalster Asisat Oshoala stond net een minuut op het veld toen ze alleen richting het vijandelijke doel mocht. De spits bleef heel rustig en tikte de bal behendig onder de doelvrouw door. Het was haar eerste treffer voor de club.

Lieke Martens werd in de rust gewisseld. Stefanie van der Gragt deed de hele wedstrijd mee.