Martens en Barcelona Femení beginnen uitstekend aan 2022

FC Barcelona Femení is uitstekend begonnen aan 2022. De koploper van de Primera Iberdrola was zaterdagmiddag veel te sterk voor UDG Tenerife: 0-7. Lieke Martens had een belangrijk aandeel in de eerste overwinning van het nieuwe jaar.

Hoewel Barcelona Femení met afstand de beste ploeg in Spanje is, was het bezoek aan Tenerife op voorhand geen makkelijke opgave. De thuisploeg is bezig aan een goed seizoen en staat op een keurige vierde plaats. Voor rust was het een spannende wedstrijd, waarin Tenerife goed tegenstand kon bieden. Het was voor Barcelona dan ook niet eenvoudig om de score te openen. Daar had de ploeg van trainer Jonathan Giraldez dan ook wat hulp voor nodig. Na een kwart wedstrijd werd het 0-1 door een eigen doelpunt van Pisco. Een paar minuten later wisten de Catalanen zelf voor de 0-2 te zorgen. Caroline Graham Hansen zorgde voor een ruimere voorsprong.

In de tweede helft kon Barcelona nog veel meer afstand nemen van Tenerife. De 0-3 viel aan het begin dankzij Fridolina Rolfö. De beslissing was gevallen, maar de Catalanen gingen door. Tussen minuut zestig en zeventig was het tijd voor Lieke Martens om te schitteren. Met twee doelpunten tilde de Nederlandse de stand naar 0-5. Patricia Guijarro was een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de zesde Catalaanse treffer en invalster Asisat Oshoala bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-7.

Teleurgestelde De Jong: ”We hebben twee punten verloren”