in

‘Lionel Messi opnieuw best betaalde voetballer’

Messi

Leo Messi is wederom de best betaalde voetballer van de wereld. Net als de afgelopen jaren blijft Lionel Messi zijn collega Cristiano Ronaldo voor op de lijst, die dinsdag werd gepubliceerd door het Franse tijdschrift France Football.

De schatting van de publicatie geeft aan dat de aanvoerder van FC Barcelona afgelopen jaar in totaal 131 miljoen euro heeft ontvangen aan brutosalaris, onderscheidingen en prijzen en reclame-inkomsten. Met al die inkomsten blijft de Argentijn zijn Portugese collega Cristiano Ronaldo voor. Sinds 2013 staat Lionel Messi op 1 van de treden van het podium voor de best betaalde voetballer.

Podium

De superster van FC Barcelona verdiende dit jaar volgens het tijdschrift 1 miljoen euro meer dan het afgelopen jaar, terwijl Ronaldo vijf miljoen meer verdiende dan het afgelopen jaar. De aanvaller van Juventus ontving dit jaar 118 miljoen euro. Neymar Jr. maakt het podium compleet met 94 miljoen euro, hij verdiende dit jaar 4,5 miljoen euro meer dan het afgelopen jaar. De nummer 4 is Antoine Griezmann met 38,5 miljoen euro. De best betaalde coach is is volgens France Football Diego Simeone met 40,5 miljoen euro.

Beroemdheden

Een andere ranglijst die de afgelopen uren naar buiten is gekomen is die van het tijdschrift Forbes. Volgens de Amerikaanse publicatie is Leo Messi de vierde best betaalde beroemdheid ter wereld, met een totaal van $ 127 miljoen. Kanye West (150M), Kylie Jenner (170M) en Taylor Swift (185M) zouden de speler van FC Barcelona voorblijven.

Donatie

Dit jaar zal Lionel Messi naar verwachting een lager salaris gaan verdienen. Volgens de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo is de Argentijn bereidt om de komende maanden 70% van zijn salaris in te leveren bij FC Barcelona vanwege het coronavirus. De Argentijn doneerde, net als Pep Guardiola, volgens de krant in de afgelopen dagen ook nog eens een miljoen euro aan het ziekenhuis in Barcelona.

Standbeeld Johan Cruijff

Vier jaar zonder Johan Cruijff: ‘Zijn invloed is heel groot geweest’

Pedri Las Palmas FC Barcelona

‘Ajax jaagt op Spaans wonderkind van FC Barcelona’