in

‘Ajax jaagt op Spaans wonderkind van FC Barcelona’

Pedri Las Palmas FC Barcelona

Als we Sport moeten geloven, wil Ajax komende zomer toeslaan in Barcelona. Volgens de Spaanse sportkrant willen de Amsterdammers Pedri tijdelijk overnemen van FC Barcelona.

De zeventienjarige Pedri geldt als één van de grootste talenten van Spanje. FC Barcelona nam de middenvelder afgelopen zomer over van Las Palmas, maar verhuurde hem direct weer aan de club die uitkomt op het tweede niveau. Bij Las Palmas is Pedri inmiddels uitgegroeid tot vaste waarde. Hij maakt zo dusdanig veel indruk, dat hij komende zomer aansluit bij de selectie van Quique Setién. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen mag hij zich bewijzen.

Mochten Setién en zijn stafleden zo overtuigd zijn van Pedri zijn kwaliteiten, zal hij uitzicht krijgen op speelminuten. Mocht de technische staf vinden dat hij nog niet op het gewenste niveau zit, zou het zomaar kunnen dat hij wederom wordt verhuurd. Als dat laatste het geval is, hoopt Ajax toe te slaan. De Amsterdammers zouden de talentvolle middenvelder al voor een langere tijd volgen. Pedri zou zich met zijn kwaliteiten snel in het elftal van Erik ten Hag kunnen spelen, zeker nu steunpilaren als Hakim Ziyech de stap naar het buitenland maken.

Met de moordende concurrentie is de kans aannemelijk dat Pedri verhuurd zal worden. Barcelona is voorzichtig met de jongeling en wil hem niet te vroeg voor de leeuwen gooien. De club vindt dat hij vooral fysiek nog de nodige stappen moet maken. Hetzelfde geldt voor Riqui Puig. Ook hij geldt als één van de parels van de opleiding.

Pedri kwam in de inmiddels stilgelegde competitie tot 26 wedstrijden. Daarin kwam hij drie keer tot scoren en leverde hij vier keer de assist voor een doelpunt van een medespeler.

What do you think?

Mentor

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerQuiz MakerPoll MakerUp/Down Voter

Geef een reactie

Messi

‘Lionel Messi opnieuw best betaalde voetballer’

‘FC Barcelona plaatst acht spelers op de transferlijst, Griezmann mag vertrekken’