in ,

Lieke Martens pakt de hoofdrol in succesvolle El Clasico

Lieke Martens was afgelopen zondag van grote waarde voor Barcelona Femení in El Clasico. Met twee doelpunten en een assist wist ze haar ploeg langs rivaal Real Madrid te loodsen: 1-3.

Barcelona Femení trok de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe. Lieke Martens was al snel succesvol met een doelpunt in de achtste minuut. Deze vroege openingstreffer gaf de ploeg energie en tien minuten later was het weer raak. Dit keer gaf Martens de bal aan Irene Paredes, die vervolgens de voorsprong kon verdubbelen. Het werd nog mooier voor het rustsignaal. Martens zorgde ook voor de 0-3 en dus was de spanning al snel weg.

Na rust lukte het Barcelona niet meer om te scoren. Dat deed Real Madrid nog wel via Kosovare Asllani. Maar verder dan een eretreffer kwamen de Madrilenen niet.