in ,

Barcelona Femení opnieuw te sterk voor Real Madrid in El Clasico

Barcelona Femení heeft zondag opnieuw een duidelijk statement gemaakt in de Liga Iberdrola. De koploper van de competitie was in El Clasico met 4-1 te sterk voor Real Madrid. Lieke Martens was nog altijd niet fit genoeg voor een plek in de wedstrijdselectie.

Zoals zo vaak dit seizoen gooide Barcelona Femení de wedstrijd voor de rust al in het slot. De score werd na een kwartier spelen geopend door Alexia Putellas met een prima afstandsschot. Nog geen tien minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Jennifer Hermoso tikte de bal van dichtbij binnen, nadat een schot van Asisat Oshoala nog werd gekeerd. Maar het moment van de Nigeriaanse spits zou nog komen voor rust. Ze kon eenvoudig de 3-0 maken op aangeven van Graham Hansen.

Na rust duurde het een tijdje voordat er weer een verandering kwam in de score. Twintig minuten voor tijd maakte Oshoala met wat geluk haar tweede treffer van de dag. Ze kreeg de bal tegen zich opgeschoten door een speelster van Real Madrid. De bezoekers deden nog wel iets terug met een rake strafschop van Olga Carmona. Maria Leon veroorzakte deze penalty en zij moest er met een rode kaart vanaf. Niet lang daarvoor raakten de Madrilenen Maria Isabel Rodriguez kwijt met een rode prent.

Sinds dit seizoen is de El Clasico in het vrouwenvoetbal nadat Real Madrid in de zomer een eigen elftal wist op te zetten. In de eerste speelronde van de Liga Iberdrola ging Barcelona op bezoek in de Spaanse hoofdstad en ook toen won het overtuigend: 0-4.