in ,

Lieke Martens leidt Barcelona Femení naar ruime zege

Martens FC Barcelona

FC Barcelona Femení heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt in de titelstrijd. In het Miniestadi werd Valencia Femenino met 3-0 verslagen. Lieke Martens was in topvorm.

Het was spits Toni Duggan die de score opende na bijna twintig minuten spelen. De Engelse ontving de bal van Lieke Martens, waarna ze de bal in de rechterhoek werkte. Vlak daarna leek Duggan al haar tweede treffer te maken, maar ze kopte de bal net naast het vijandelijke doel.

Na de rust duurde het lang voordat het net weer werd gevonden. Uiteindelijk was het Marta Torrejon die de wedstrijd in het slot gooide met een schitterende kopbal in de verre hoek. Opnieuw was Lieke Martens de aangever. En het werk van de Nederlandse was nog niet gedaan. In de 87e minuut wist de aanvalster te ontsnappen aan haar directe tegenstander en vervolgens liet ze de keepster kansloos met een laag schot en zorgde de Nederlandse voor de 3-0 einduitslag.

De wedstrijd: hoe het Dream Team van Cruijff de Europa Cup veroverde