in ,

Levante straft tam Barcelona na rust genadeloos af

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag voor de derde keer verloren in de competitie. De ploeg van trainer Ernesto Valverde ging met 3-1 onderuit op bezoek bij Levante. Met de rust stond het nog 0-1 voor de Catalanen.

Barcelona had het vanaf het begin al lastig in Valencia. De koploper van de Primera Division kwam maar niet in het gewenste ritme. Ook bij Levante verliep het allemaal niet zo soepel. Er was dan ook weinig te beleven in de eerste helft. Na iets meer dan een half uur werd er toch gescoord door Barcelona uit een strafschop. Lionel Messi bleef kalm en hij schoot de bal achter doelman Aitor. Op slag van rust had de Argentijnse aanvaller nogmaals kunnen scoren, maar ditmaal kon Aitor redding brengen.

Na de rust was er een ander Levante zichtbaar. De thuisploeg zette Barcelona vol onder druk en de Catalanen konden daar moeilijk mee omgaan. Na een uur spelen kantelde de wedstrijd helemaal. Eerst wist Campana de gelijkmaker op bord te zetten en acht minuten later stond het al 3-1 door treffers van Mayoral en Radoja. Barcelona ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer en die leek er een kwartier voor tijd te komen. Messi schoof de bal binnen, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. Beide teams wisten in het restant van de wedstrijd niet meer te scoren. Dat betekende een 3-1 nederlaag voor Barcelona.