in

Lahoz fluit clasico, Messi en Dembélé onzeker

Mateu Lahoz clasico

Een van de beste arbiters in de Spaanse competitie heeft woensdag de leiding over de eerste ontmoeting tussen FC Barcelona en Real Madrid in de halve finale van de Copa del Rey. Mateu Lahoz is aangesteld om de clasico in goede banen te leiden en wellicht doet de arbiter dat zonder Lionel Messi en Ousmane Dembélé.

Mateu Lahoz wordt in Spanje gezien als één van de betere arbiters in de competitie. Het is dan ook niet gek dat de uit Valencia geboren Lahoz woensdag het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid mag leiden. De arbiter fluit beide ploegen met regelmaat, maar nog niet eerder in de Copa del Rey.

Messi en Dembélé onzeker?

Het is voor Ernesto Valverde nog even afwachten of Lionel Messi woensdag deel kan nemen aan de wedstrijd tegen Real Madrid. De aanvaller hield een blessure over aan het duel Valencia. De Argentijn trainde maandag in de gym, zoals hij altijd doet, maar de club heeft nog geen duidelijkheid gegeven over zijn situatie.

Bovendien het nog niet zeker of de coach woensdag weer kan beschikken over Ousmane Dembélé. De aanvaller verzwikte eind januari zijn enkel tegen Leganés en was daar twee weken mee uit de roulatie. Maandag stond de Fransman wel weer op het trainingsveld, maar of het duel met Real Madrid te vroeg komt wordt dinsdag bekeken.

Catalaan en Culé Félix Sánchez verovert Aziatisch voetbal

VOORUITBLIK EL CLÁSICO: 5-1, Benzema en onderlinge ontmoetingen