in

Barcelona treft Real Madrid drie keer in loodzware maand

clasico

Het zou het topaffiche zijn voor de finale van de Copa del Rey, maar FC Barcelona en Real Madrid treffen elkaar al in de halve finale van het bekertoernooi. Valencia werd vrijdag aan Real Betis gekoppeld tijdens de loting.

FC Barcelona staat voor een loodzware maand februari. De ploeg van Ernesto Valverde speelt in de komende maand namelijk acht duels. De Catalanen strijden nog volop mee in de Champions League en naast de Liga moet Barcelona ook vol aan de bak in de halve finale van de Copa del Rey.

Barcelona werd vrijdag namelijk tijdens de loting gekoppeld aan Real Madrid. En dat betekent dat FC Barcelona in de komende maand drie clasico’s gaat spelen tegen Real Madrid. De Koninklijke komen op 6 februari voor de heenwedstrijd naar Camp Nou. Exact drie weken later is de return in Bernabeu. Drie dagen later, begin maart, treffen beide ploegen elkaar weer in de Liga.

De andere halve finale van de Copa del Rey gaat tussen Real Betis en Valencia. De finale wordt eind mei gespeeld in het stadion van Real Betis.

Loodzware maand

Voor FC Barcelona wordt het een loodzware maand. De ploeg strijd nog in drie competities mee om de hoofdprijzen. In de komende maand speelt de club maar liefst acht duels waarvan het drie keer Real Madrid treft, het op bezoek gaat bij Sevilla en Athletic Bilbao, het in de Champions League opneemt tegen Olympique Lyon en het komend weekend in de Liga ook Valencia nog treft.

2/2 – Barcelona vs Valencia
6/2 – Barcelona vs Real Madrid (Beker)
10/2 – Athletic Bilbao vs Barcelona
19/2 – Lyon vs Barcelona (Champions League)
24/2 – Sevilla vs Barcelona
27/2 – Real Madrid vs Barcelona (Beker)
2/3 – Real Madrid vs Barcelona

Todibo

Live | De presentatie van Jean-Clair Todibo

Jasper Cillessen Barcelona

Barcelona weken zonder Cillessen