in

Koeman’s Barça loopt opnieuw tegen puntenverlies aan

Frenkie de Jong - BarcaSource

De onrust bij FC Barcelona wordt groter en groter. De ploeg van Ronald Koeman verspeelde donderdag opnieuw hele dure punten op bezoek bij Cádiz. De Catalanen kwamen in een zeer matig duel niet verder dan 0-0.

Ronald Koeman heeft het voorlopig nog niet op orde bij FC Barcelona. Tegen de nummer dertien van de Liga was Barça bij vlagen zelfs de mindere van de twee ploegen. Met Luuk de Jong in de spits creëerde Barcelona dan ook eigenlijk helemaal niets in de eerste helft.

In de tweede helft voerde FC Barcelona het tempo wel verder op en was het in de beginfase van de tweede helft ook een stuk dreigender. Een goede voorzet van Luuk de Jong kon door Memphis Depay net niet binnen geschoten worden. Maar naarmate de tweede helft vorderde werd de ploeg weer een stuk slordiger en was het vooral oppassen bij de snelle uitbraken van Cádiz.

Barcelona moest helemaal aan de handrem trekken nadat Frenkie de Jong in vijf minuten tijd twee keer geel kreeg. Met 10 man ging Barcelona uiteindelijk nog wel op zoek naar de voorsprong, maar dreigend werd de ploeg van Ronald Koeman niet. In de slotfase van het duel moest de Nederlandse coach zelf ook nog vertrekken met rood na commentaar op de leiding.

Het gelijke spel betekend voor FC Barcelona momenteel een zevende plaats. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt inmiddels zeven punten.

Emre Demir

Officieel: FC Barcelona strikt Turkse sensatie

FC Barcelona in beroep tegen kaarten Frenkie de Jong en Busquets