in

Officieel: FC Barcelona strikt Turkse sensatie

Emre Demir

Deze zomer was er al sprake van de overgang naar FC Barcelona, maar donderdagmiddag liet de Catalaanse club weten dat zij Emre Demir gecontracteerd hebben. De 17-jarige Turkse middenvelder maakt in de zomer de overstap van Kayserispor naar FC Barcelona.

Emre Demir zal dan in eerste instantie in actie komen voor FC Barcelona B, maar dat was destijds ook de bedoeling met Pedri en Yusuf Demir, die overigens geen familie is van de kersverse aanwinst. Zij maakten direct de overstap naar de A-selectie van FC Barcelona.

De Catalaanse club betaald 2 miljoen euro voor het grote Turkse talent. Daarnaast zal Barcelona aan variabelen nog het één en ander moeten betalen aan Kayserispor, de club waar Demir al 31 wedstrijden voor speelde. Emre Demir was pas 15 jaar en 299 dagen oud toen hij in 2019 scoorde tegen Gençlerbirligi en daarmee het record greep voor jongste doelpuntenmaker in de Süper Lig.

https://twitter.com/FCBarcelonaB/status/1441056521962491904

Het 17-jarige talent zal na dit seizoen de overstap maken naar FC Barcelona, waar hij tot de zomer van 2027 onder contract zal staan. De afkoopclausule heeft de club op 400 euro gezet en daarmee toont de club aan dat het talent de komende jaren niet uit Camp Nou op te halen is.

Nico González

Koeman heeft Nico terug in wedstrijdselectie FC Barcelona

Frenkie de Jong - BarcaSource

Koeman’s Barça loopt opnieuw tegen puntenverlies aan