in ,

Iniesta gepresenteerd in honkbalstadion: ”Dit is een interessant project”

Het Japanse Vissel Kobe maakte donderdag via een persconferentie bekend dat Andrés Iniesta voor de komende drie seizoenen de club komt versterken.   Ruim 300 journalisten waren aanwezig bij de persconferentie in Tokio, die georganiseerd werd door Hiroshi Mikitani, de eigenaar van Vissel Kobe en Rakuten.

“Ik had veel aanbiedingen, andere clubs toonden interesse in mij”, zei de international van Spanje. ”Maar ik heb voor Vissel Kobe gekozen. Dit is een interessant project. Er was ook veel vertrouwen  in mij als persoon en ook als speler, dat was een grote reden om voor deze club te kiezen.” Ook Gerard Pique lijkt een groot aandeel te hebben in de transfer van Iniesta. De verdediger is goed bevriend met de eigenaar van Rakuten, dat sinds dit seizoen ook de hoofdsponsor van FC Barcelona is.

Hiroshi Mikitani, de eigenaar van zowel Vissel Kobe als Rakuten, is zeer verheugd met de komst van Iniesta. ”Ik ben ervan overtuigd dat Iniesta’s filosofie, leiderschap en DNA een geweldige inspiratie zullen zijn, niet alleen voor Kobe, maar ook voor de Japanse voetbalwereld.”

De voormalig aanvoerder van FC Barcelona werd later op de dag ook in het honkbalstadion van de Rakuten Eagles gepresenteerd. En ook die club is van Hiroshi Mikitani.

FC Barcelona voorkomt La Masia-ramp: Toptalent verlengt!

‘Barcelona in Brazilië om transfer Arthur te versnellen en talent vast te leggen’