in

CryCry

Hof van Justitie EU bezorgt FC Barcelona nieuwe financiële domper

Camp Nou

Opnieuw slecht financieel nieuws voor FC Barcelona. De Catalaanse topclub blijkt namelijk tussen 1990 en 2016 onrechtmatig belastingvoordeel te hebben genoten. Dit meldt het Hof van Justitie van de Europese Unie vandaag via een uitspraak. Mede om deze reden hangt FC Barcelona een forse naheffing van de Spaanse belastingdienst boven het hoofd.

Niet alleen FC Barcelona wacht een forse naheffing. De uitspraak geldt namelijk ook voor Real Madrid, Athletic Bilbao en Osasuna. Viergenoemde clubs werden aangemerkt als non-profitorganisaties. Dit zorgt voor een enorm belastingvoordeel. Alle opgenoemde clubs betaalden hierdoor maar slechtst 25 procent belasting in plaats van 30 procent.

Vijf jaar geleden kwam dit nieuws al aan het licht. Real Madrid, Athletic Bilbao en Osasuna gingen al in een eerder stadium akkoord met deze naheffing. FC Barcelona verzette zich hier echter tegen en eiste een hoger beroep. Dit leek in eerste instantie een succes te worden, maar na de definitieve uitspraak van het Hof van Justitie vandaag staat FC Barcelona nu alsnog een terugbetaling van onrechtmatig verkregen staatssteun te wachten.

FC Barcelona kan deze financiële domper eigenlijk totaal niet gebruiken. De Catalanen hebben te maken met torenhoge schulden, terwijl ook de salarissen van de spelers nauwelijks te betalen zijn. Afgelopen zomer ketste een transfer van Memphis Depay zelfs af op een transfersom van slechtst een paar miljoen.

Written by Jelle van Kerkhof

Slecht nieuws voor Koeman; Piqué loopt nieuwe blessure op

Toni Freixa - Joan Laporta - Victor Font

Laporta haalt uit tijdens laatste verkiezingsdebat bij FC Barcelona