in

Laporta haalt uit tijdens laatste verkiezingsdebat bij FC Barcelona

Toni Freixa - Joan Laporta - Victor Font

Joan Laporta, Víctor Font en Toni Freixa sloten vrijdagavond de verkiezingscampagne voor het presidentschap van FC Barcelona af in het derde en laatste debat bij TV3. Zondag zullen de leden van FC Barcelona op democratische wijze de 42e voorzitter in haar geschiedenis kiezen.

Nieuwe zaken kwamen niet op tafel tijdens het laatste debat. Geen van hen heeft belangrijke vooruitgang geboekt met betrekking tot hun projecten, waaruit blijkt dat de verkiezingsrace ook voor de drie kandidaten lang heeft geduurd.

Toch viel Joan Laporta het meest op tijdens het debat. De voormalig voorzitter van de club aarzelde niet om herhaaldelijk de confrontatie met de andere kandidaten aan te gaan. Vooral Victor Font werd daar het slachtoffer van, die zo nu en dan er op reageerde en dan met een sneer weer werd afgekapt door Laporta. Toni Freixa ging de confrontatie niet aan. Hij droeg met weinig woorden ideeën aan waarmee hij Laporta zo nu en dan ook stil kreeg. Daarmee maakte hij samen met Laporta de meeste indruk tijdens het laatste debat.

Laporta vs Font

Toch werd het debat met name een duel tussen Laporta en Font. De twee kandidaten vochten de afgelopen maanden meerdere duels uit en lijken ook in de peilingen de twee voornaamste kandidaten voor het voorzitterschap bij FC Barcelona. “Hij heeft het altijd over organigrammen en powerpoints … terwijl hij organigrammen en powerpoints maakte, wonnen wij met Barça de Champions League”, haald Laporta uit naar zijn grootste concurrent, die de komende jaren de identiteit van Barcelona wil terugbrengen naar wat het ooit was. Uiteraard reageerde Font: “Respecteer een partner die drie keer zoveel bedrijfservaring heeft als jij en die aan een project heeft gewerkt dat de oplossing is die Barça nodig heeft. Oude oplossingen werken niet voor nieuwe problemen.”

“Wat niet nodig is, zijn zelfingenomen managers. Xavi, Jordi Cruyff, Benaiges, ze hebben je allemaal afgewezen. Je hebt de hele campagne fouten moeten rechtzetten”, aldus Laporta, die met zulke uitspraken Font regelmatig op zijn plek zette.

Verkiezingen FC Barcelona

110,290 culés kunnen hun stem uitbrengen op één van de kandidaten voor het voorzitterschap bij FC Barcelona. Ruim 20% van de culés heeft al gestemd via de post. Zondag mogen nog ruim 87.000 clubleden stemmen op hun favoriete kandidaat. De verwachting is dat zondagavond rond 23.30 uur bekend is wie de nieuwe voorzitter van FC Barcelona zal worden. Ruim een uur later zal de nieuwe voorzitter van Barça zijn eerste speech houden.

Camp Nou

Hof van Justitie EU bezorgt FC Barcelona nieuwe financiële domper

Trincao - Moriba - FC Barcelona

LIVE | Osasuna – FC Barcelona