in

LoveLove

Presidentsverkiezingen FC Barcelona uitgesteld om deze reden

Laporta Bernabeu

In Barcelona keek men reikhalzend uit naar 24 januari. Niet omdat FC Barcelona dan op bezoek gaat bij Elche, maar omdat de presidentsverkiezingen dan eindelijk zouden plaatshebben. Door de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, gaan die echter niet door. De clubleiding heeft de verkiezingen uitgesteld tot nader order.

Dat maakte FC Barcelona vrijdagmiddag bekend. Zoals bekend houdt het coronavirus Spanje en vooral Catalonië flink in de greep. Overal in het land gelden strenge maatregelen. Voor de inwoners van Barcelona en omgeving zijn die zelfs aangescherpt. Zo mogen veel mensen hun gemeente niet uit, of alleen om te werken, naar school te gaan of om medische redenen.

En dat terwijl de verkiezingskoorts in Barcelona naar het kookpunt stijgt. Het is ondertussen alweer even geleden dat Josep Maria Bartomeu zijn spullen pakte. Zijn aftreden dateert inmiddels van ruim twee maanden geleden. Voormalig president Joan Laporta, ondernemer Victor Font en voormalig directeur Toni Freixa zijn overigens de laatste drie overgebleven kandidaten. Eerstgenoemde lijkt de grootste kanshebber om er met de overwinning vandoor te gaan.

In 2003 stelde Laporta zich voor het eerst verkiesbaar als president van FC Barcelona. Dankzij onder meer de steun van Johan Cruijff kreeg hij de meeste stemmen. In 2010 kwam er een einde aan zijn eerste periode als president. Onder Laporta kreeg Pep Guardiola het vertrouwen als hoofdtrainer. Met de huidige trainer van Manchester City aan het roer won FC Barcelona alles wat er te winnen viel. In zijn eerste seizoen veroverden de Catalanen de treble (landstitel, Copa del Rey én Champions League).

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Video: Riqui Puig neemt verantwoordelijkheid tijdens strafschoppen

Lionel Messi heeft gescoord tegen Granada

Messi: zo vaak al raak tegen Athletic Club