in ,

Messi: zo vaak al raak tegen Athletic Club

Lionel Messi heeft gescoord tegen Granada
Lionel Messi scoorde al twee keer tegen Athletic Club en deed dat tegen Granada nog eens.

Zonder Lionel Messi, maar dankzij een fenomenale Marc-André Ter Stegen kwalificeerde FC Barcelona zich woensdagavond ten koste van Real Sociedad voor de finale van de Supercup. Of de Argentijn zondag in de finale tegen Athletic Club wel van de partij is, is nog maar de vraag. Indien hij fit genoeg is, mogen de Basken hun borst flink natmaken.

Dat FC Barcelona ook onder Ronald Koeman afhankelijk is van Messi, werd woensdagavond maar weer eens duidelijk. De Catalanen creëerden in de reguliere speeltijd amper kansen. Hoewel Frenkie de Jong Barça wel op 0-1 kopte, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Mét Messi in het elftal was het in de afgelopen weken wel anders. Een mooi en recent voorbeeld: het bezoek aan Athletic Club. In Bilbao speelde Messi misschien wel zijn beste wedstrijd van dit seizoen. De Argentijn was, zoals we hem kennen, overal aanwezig en bovenal, beslissend voor zijn ploeg. Hij scoorde twee keer en leverde een geweldige voorassist op de gelijkmaker van Pedri.

Zijn twee treffers van 6 januari jongsteleden waren doelpunt 25 en 26 tegen Athletic Club. Alleen Atlético Madrid, Sevilla en Valencia waren vaker het slachtoffer van Messi. Zijn eerste doelpunt tegen de Baskische ploeg maakte hij in het seizoen 2005/2006. Op aangeven van Mark van Bommel bezorgde hij zijn ploeg destijds de winnende. Messi maakte geregeld twee doelpunten in een ontmoeting met Athletic Club, bijvoorbeeld in de return van de finale van de Supercup in 2009. De heenwedstrijd was al een prooi voor Barcelona en in Camp Nou deden de Catalanen er nog even een schepje bovenop.

Solo’s en nog eens solo’s

Zijn mooiste doelpunten tegen Athletic Club maakte hij uiteraard in 2013 én 2015. In beide gevallen begon hij ‘gewoon’ maar eens aan een dribbel. Op weg naar zijn treffer in 2013 passeerde hij drie spelers, alvorens de bal geplaatst in de verre hoek te schieten. De reactie van Cesc Fabregas was veelzeggend (hij greep met beide handen naar het hoofd). Zijn goal in 2015 was nog mooier én een stuk belangrijker. In de finale van de Copa del Rey kreeg hij de bal van zijn maatje Dani Alves. Maar liefst vier spelers – exclusief de keeper – passeerde hij op weg naar een van zijn mooiste doelpunten in zijn loopbaan.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Laporta Bernabeu

Presidentsverkiezingen FC Barcelona uitgesteld om deze reden

FC Barcelona Doelman Neto

‘Barcelona zegt ‘nee’ tegen Arsenal en doelman’