in

Guardiola bevestigt transfer Barça-talent, Catalanen zijn woest

Manchester City heeft zich versterkt met één van de grote talenten van FC Barcelona. Eric García verkast namelijk voor 1,7 miljoen euro van Spanje naar the Citizens en daar zijn ze in Barcelona alles behalve blij mee.

De centrale verdediger werd bij de Catalanen gezien als een grote belofte voor de toekomst. De 16-jarige Garcia is nog niet officieel gepresenteerd bij de Engelse club, maar Guardiola bevestigde tijdens een interview met TV3 deze week dat de verdediger de overstap maakt naar Manchester City. “Ik zal eerlijk zijn. Ik heb hem nog niet zelf zien spelen, maar de mensen zeggen dat hij heel goed is. Hij wilde deze stap maken en de club heeft zelf die stap ook genomen.”

De Catalanen zijn absoluut niet blij met de actie van de Engelse club. Barcelona zou woest zijn over de deal en de rol die clublegende Puyol, de zaakwaarnemer van García, heeft gespeeld. Met de transfer heeft Puyol zich namelijk tegen zijn club FC Barcelona gekeerd.

Bovendien vindt de Catalaanse club het onacceptabel dat Manchester City de speler kan aantrekken. City mag García aantrekken ondanks een tweejarig transferverbod voor het vastleggen van tieners. Het verbod is enkel en alleen geldig voor Engelse talenten, daardoor kan Garcia wel de overtap maken naar de Engelse club.

Barcelona ziet daarmee opnieuw een groot talent op jonge leeftijd vertrekken. In het verleden werden Cesc Fabregas en Hector Bellerin ook weggeplukt bij La Masia.

Verratti ontbreekt op website PSG

‘Barcelona bereikt akkoord met gewenste transfertarget’