in

Griezmann vertrekt na dit seizoen bij Atletico Madrid

Griezmann FC Barcelona

Komt Antoine Griezmann komende zomer dan toch naar FC Barcelona? De aanvaller van Atletico Madrid zou opnieuw ‘ja’ hebben gezegd, zo weet Le Parisien donderdag te melden. De Franse aanvaller wees afgelopen jaar een aanbieding nog af van de Catalaanse club, maar inmiddels zou Griezmann tot inkeer zijn gekomen.

Na het debacle in de Champions League is de verwachting dat de Catalanen komende zomer het één en ander gaan veranderen binnen de selectie. Al enige tijd staat de spitspositie ter discussie. Suarez kampt het afgelopen seizoen met blessures en een alternatief heeft de club niet. En dus wilde FC Barcelona afgelopen zomer Antoine Griezmann naar Barcelona, maar de Fransman koos op het laatste moment ervoor om in Madrid te blijven.

Komende zomer gaat de ontsnappingsclausule van Griezmann naar 120 miljoen euro en dus staan de Catalanen wederom vooraan in de rij. Eric Abidal hield de afgelopen maanden nauw contact met zijn landgenoot en heeft volgens Le Parisien inmiddels een akkoord weten te bereiken met Griezmann.

Salaris geen probleem

Volgens de krant gaat Griezmann komende zomer een meerjarig contract tekenen in Barcelona en is hij bereidt om een behoorlijk deel van zijn 23 miljoen euro aan salaris in te leveren. Griezmann zou namelijk overtuigd zijn dat hij in Barcelona meer hoofdprijzen kan winnen op zijn leeftijd (28 jaar) dan in Madrid.

Tijdens het duel met Atletico Madrid eerder dit jaar in Camp Nou zouden beide partijen al in een ver gevorderd stadium hebben gezeten van de onderhandelingen. Het is dan ook niet gek dat de Catalanen Luka Jovic (Eintracht Frankfurt) niet meer in beeld hebben.

Update 14-05-2019, 22.20 uur:

De overstap van Antoine Griezmann naar FC Barcelona is weer een stuk dichterbij gekomen. De aanvaller van Atletico Madrid heeft de Spaanse club dinsdag laten weten dat hij na vijf jaar vertrekt bij Atleti. Barcelona zou de voornaamste kandidaat zijn voor de handtekening van Griezmann. Beide partijen zijn in gesprek over een contract voor vijf seizoenen. Barcelona betaald op 1 juli dan mogelijk 125 miljoen euro.

Coutinho-FCBarcelona

‘Barcelona kan miljoenen besparen bij verkoop Coutinho’

HotelMonteCarloRamblas

FC Barcelona opent nieuwe fanshop op Ramblas