in

‘Barcelona kan miljoenen besparen bij verkoop Coutinho’

Coutinho-FCBarcelona

Philippe Coutinho kwam afgelopen jaar voor een bedrag van 120 miljoen euro over van Liverpool. De Catalanen moeten daarnaast nog eens 40 miljoen euro aan variabelen betalen voor de Braziliaan. Maar de vleugelaanvaller maakt tot dusverre een dramatisch seizoen door bij Barcelona. Afgelopen weekend werd Coutinho tegen Getafe zelfs uitgefloten. De eerste geruchten over een mogelijk vertrek zijn er dan ook direct. Paris Saint-Germain en Chelsea zijn de voornaamste kandidaten. Met een mogelijk vertrek zou Barcelona een flink bedrag besparen.

Barcelona betaalde na 25 officiële wedstrijden van Coutinho al vijf miljoen euro extra aan Liverpool. Daarnaast plaatste het zich opnieuw voor de Champions League en koste dat Barcelona 10 miljoen euro. Daarmee heeft Barcelona inmiddels 135 miljoen euro betaald voor Coutinho. Een bedrag dat niet opweegt tegen de prestaties van de Braziliaan dit seizoen.

Philippe Coutinho heeft inmiddels 75 wedstrijden gespeeld voor FC Barcelona. Bij 100 wedstrijden moet de kampioen van de Liga nog eens 20 miljoen euro betalen. Tot slot is er nog een bedrag van vijf miljoen euro over. De Catalanen moeten dat bedrag betalen als zij de Champions League weten te winnen. kortom, met een transfer van Coutinho komende zomer kan Barcelona 25 miljoen euro besparen.

Transfer?

Een transfer van Coutinho is niet uitgesloten komende zomer. Barcelona zal bij een goed bod overwegen om de Braziliaan te laten gaan. En er zijn een aantal clubs met belangstelling. Zo is Chelsea één van de clubs die interesse heeft. Bij de Engelse club vertrekt Eden Hazard mogelijk komende zomer naar Real Madrid en Chelsea ziet in Coutinho een goede vervanger. Echter hebben zij één obstakel: het transferverbod.

Dan is er ook nog Paris Saint-Germain. De Franse club beschikt al enkele seizoenen over Neymar Jr., één van de beste vrienden van Coutinho. De sterspeler zou inmiddels de clubleiding hebben gevraagd om Coutinho naar Parijs te halen. Echter is een transfer naar PSG een stuk verder weg dan naar Chelsea, want de Catalanen hebben een slechte relatie met de Franse club.

Cillessen FC Barcelona

‘Barcelona en Benfica nog ver uit elkaar over transfersom Cillessen’

Griezmann FC Barcelona

Griezmann vertrekt na dit seizoen bij Atletico Madrid