in ,

Graham Hansen steelt show bij rentree Lieke Martens tegen Deportivo

De machine van Barcelona Femení blijft op volle toeren draaien. De Catalanen versloegen zondagmiddag Deportivo met 6-1. Lieke Martens maakte na rust haar rentree na een slepende teenblessure.

Op voorhand mocht gesproken worden over een topper tussen Barcelona Femení en Deportivo. Het was namelijk een duel tussen de koploper en nummer drie van de Primera División Femenina. De score werd na een kwart wedstrijd geopend door Graham Hansen. De Noorse speelster rondde een schitterende solo af met een strak schot in de verre hoek. Tien minuten later deelde de thuisploeg alweer de volgende tik uit aan de gasten. Ditmaal was het Jennifer Hermoso die de bal van dichtbij mocht binnen tikken op aangeven van Hansen. De definitieve beslissing volgde ook al voor het rustsignaal. Mariona Caldentey mocht alleen op het vijandelijke doel af, waarna ze de bal rustig langs de keepster van Deportivo schoof.

Barcelona Femení bleef gas geven in de tweede helft. Graham Hansen nam haar goede vorm mee uit de kleedkamer en met twee doelpunten binnen vijf minuten na de aftrap zorgde zij ervoor dat het na vijftig minuten spelen al 5-0 stond. De volgende Catalaanse treffer liet niet lang op zich wachten. In de 54e minuut zette Aitana Bonmatí haar naam op het scorebord met een droge knal in de verre hoek. Na een uur spelen was hét moment voor Lieke Martens aangebroken. De Nederlandse aanvalster kon eindelijk haar rentree maken na een periode van blessureleed aan haar teen. Ze kon haar terugkeer niet bekronen met een doelpunt of assist. Het slotakkoord voor de wedstrijd was voor Deportivo. Teresa Abelleira Duenas bepaalde de eindstand op 6-1.