in

Geliefde Cillessen verlaat reservebank voor nieuw avontuur in Valencia

Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona na drie seizoenen. De doelman van het Nederlandse elftal heeft in Valencia een nieuwe club gevonden. Daarmee komt er een einde aan de reserverol bij Barcelona voor de 30-jarige doelman.

Cillessen gaf eerder dit seizoen aan te willen vertrekken bij Barcelona. Na drie seizoenen als reservedoelman te hebben gefungeerd was het tijd voor een nieuw avontuur. Onder meer Porto, Benfica en Valencia hadden de afgelopen weken interesse getoond in de Nederlandse doelman van Barcelona.

Uiteindelijk heeft de doelman gekozen voor een langer verblijf in de Liga. Bij Valencia komt Cillessen terecht bij de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Liga en bovendien wist Valencia Cillessen’s Barcelona te kloppen in de finale van de Copa del Rey.

https://twitter.com/valenciacf/status/1143592356337332225

Cillessen vertrok in 2016 van Ajax naar FC Barcelona, waar hij als doelman voor de beker werd ingezet. De Nederlander kwam dan ook slechts tot 32 wedstrijden bij de Catalanen.

Neto

Jasper Cillessen onderging dinsdagochtend de medische keuring bij Valencia en tekende in de middag zijn contract. FC Barcelona ontvangt naar verluidt zo’n 30 miljoen euro. Datzelfde bedrag lijken de Catalanen in de komende dagen weer uit te geven, want Valencia-doelman Neto lijkt de omgekeerde weg te gaan bewandelen. Ook die operatie moet zo’n 30 miljoen euro gaan kosten. Volgens de Spaanse media is de doelman in Brazilië al medisch gekeurd.

Update 26-06-2019, 21.42 uur:

FC Barcelona heeft officieel afscheid genomen van Jasper Cillessen. De Nederlandse doelman vertrekt niet voor 30, maar voor 35 miljoen euro naar Valencia.

Lieke Martens leidt Oranje Leeuwinnen naar kwartfinale WK

Officieel: Barcelona haalt Neto als nieuwe stand-in voor Ter Stegen