in ,

Geen reden tot paniek: ‘Ik zie Messi niet voor een andere club spelen’

Lionel Messi mistte de eerste vijf competitiewedstrijden, maar is desondanks topscorer en koploper van de assists. De Argentijn kent wederom een sterk seizoen. Dat geldt (nog) niet voor FC Barcelona. Binnen en buiten het veld is het onrustig. De prestaties en het povere beleid van de club zouden Messi doen nadenken over een vertrek. Lionel Scaloni, bondscoach van Argentinië, ziet hem echter niet voor een andere club spelen.

Messi was niet te spreken over de manier waarop FC Barcelona Ernesto Valverde laan uitstuurde. Valverde, die begin januari moest vertrekken, was geliefd bij de Argentijn. Hij was dan ook pisnijdig toen Eric Abidal, technisch directeur, in een interview beweerde dat veel spelers niet tevreden waren met en niet hard wilden werken onder Valverde. ‘Als je spreekt over spelers, dan moet je namen noemen. Anders wordt het een smerig spel en worden dingen gevoed over zaken die gezegd zijn en niet waar zijn’, deelde Messi op zijn Instagram.

In de week dat Messi en Abidal met elkaar in de clinch lagen, beweerden verschillende internationale media te weten dat de Argentijn twijfelde over zijn toekomst in Barcelona. Onder meer het Italiaanse La Gazetta dello Sport besteedde daar volop aandacht aan. Zo zouden Manchester City, Manchester United, Inter Milan, Juventus en Paris Saint-Germain azen op de handtekening van ’s werelds beste voetballer.

Scaloni

Alhoewel de geruchten flink aanwakkerden, maakt Barcelona zich geen zorgen. Lionel Scaloni, bondscoach van het Argentijnse elftal, ziet ook geen reden waarom men zich wel zorgen zou moeten maken. ‘Er wordt volop gespeculeerd, maar ik denk dat er niets van waar is’, vertelt Scaloni in gesprek met La Gazetta dello Sport. ‘Ik heb het met Messi niet over dit soort dingen. Ik hoop dat hij blij is, maar ik zie hem niet voor een andere club spelen dan FC Barcelona.’

Lautaro Martínez

De bondscoach ging ook in op de toekomst van Lautaro Martínez. De aanvaller van Inter Milan wordt in verband gebracht met een overstap naar Barcelona. Scaloni is onder de indruk van Martínez. ‘Op het moment is hij een van de beste aanvallers ter wereld. Hij speelt in een goed elftal en het zal voor geïnteresseerden moeilijk worden om hem daar weg te krijgen.’

Mocht Barcelona in de zomer daadwerkelijk werk willen maken van Martínez, moet de club een slordige 111 miljoen euro neerleggen. Dat is de Catalanen iets te gortig. Volgens La Gazetta dello Sport zou Inter alleen mee willen werken aan een vertrek van de Argentijn als dat bedrag wordt neergelegd, of als Antoine Griezmann bij de deal wordt betrokken.

‘Martin Braithwaite moet de vervanger worden van Ousmane Dembélé’

De Clásico in Madrid staat nu al onder hoogspanning