in

De Clásico in Madrid staat nu al onder hoogspanning

FC Barcelona heeft de koppositie weer in het vizier. De Catalanen wonnen zaterdag met 2-1 van Getafe en zagen Real Madrid zondagavond punten verspelen tegen Celta de Vigo. De voorsprong van Real Madrid op Barcelona bedraagt nog maar één puntje. De voetbalwereld kijkt nu al reikhalzend uit naar de Clásico van 1 maart.

FC Barcelona raakte de koppositie in speelronde 21 kwijt aan Real Madrid. De Madrilenen verspeelden tot afgelopen speelronde geen punten, waardoor de voorsprong ten opzichte van de Catalanen drie punten bleef. Door het gelijkspel tegen Celta de Vigo (red: 2-2) is de voorsprong dus nog maar één punt. Met een assist op de late gelijkmaker was oud-Barcelona speler Denis Suárez niet alleen voor zijn huidige ploeg van onschatbare waarde.

De speelronde voorafgaand de Clásico in Madrid gaat Real op bezoek bij Levante. Barcelona neemt het in eigen huis op tegen Eibar. Mocht Barcelona geen slippertje maken tegen Eibar, kan het bij een overwinning in Santiago Bernabéu de koppositie overnemen van Real Madrid. Het elftal van Quique Setién treedt op 25 februari nog wel aan tegen Napoli in Italië. Real Madrid treft een dag later Manchester City in de achtste finales van de Champions League.

Geen sprake van thuisvoordeel

Wat betreft rust zal geen van beide ploegen in het voordeel zijn. Thuisvoordeel voor Real Madrid zal voor Barcelona geen issue zijn. De Catalanen speelden hun beste wedstrijden vaak in het hol van de leeuw. Vorig seizoen wonnen ze nog met 0-1 (competitie) en 0-3 (Copa del Rey) in Madrid. Saillant: de competitiewedstrijd werd slechts drie dagen na de bekerwedstrijd gespeeld.

De laatste thuisoverwinning van Real Madrid op Barça dateert van 16 augustus 2017. In de return van de Supercup waren de Madrilenen met 2-0 te sterk. Voor de laatste thuisoverwinning in competitieverband moeten we nog verder terug. Die overwinning dateert van 25 oktober 2014. Barça ging met 3-1 ten onder. Luis Suárez maakte die wedstrijd zijn officiële debuut voor de Blaugrana.

De eerste Clásico van dit seizoen eindigde in 0-0. Bekijk hier nog een keer hoe die wedstrijd verliep.

Geen reden tot paniek: ‘Ik zie Messi niet voor een andere club spelen’

Messi bezorgt Barcelona 1-0 overwining

Lionel Messi schrijft geschiedenis met Laureus World Sports Award