in

Lionel Messi schrijft geschiedenis met Laureus World Sports Award

Messi bezorgt Barcelona 1-0 overwining

Lionel Messi en Formule 1-coureur Lewis Hamilton zijn maandagavond uitgeroepen tot winnaars van de Laureus World Sports Award. De aanvoerder en sterspeler van FC Barcelona is daarmee de eerste voetballer die beslag legt op deze titel.

De Laureus World Sports Awards werden in 2000 in het leven geroepen. De Laureus World Sports Awards zijn sportprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door het bedrijf Laureus International Media Office. De jury van de prijzen kiest jaarlijks een Sportman- en vrouw van het jaar. Messi heeft zijn uitverkiezing onder meer te danken aan de Ballon d’Or. De Argentijn werd in 2019 voor de zesde keer uitverkozen tot ‘s werelds beste voetballer.

https://twitter.com/LaureusSport/status/1229470881786798080?s=20

Messi kroonde zich in 2019 met FC Barcelona tot kampioen van Spanje. Daarnaast werd hij topscorer van de Liga en de Champions League met respectievelijk 36 en twaalf doelpunten. In de lopende competitie vond Messi veertien keer het net en bereidde hij elf keer een doelpunt voor.

Messi en Hamilton kregen evenveel jurystemmen en mochten daarom de prijs delen. De voetballer en F1-coureur versloegen andere finalisten zoals de Catalaanse MotoGP-rijder Marc Marquez, tennisser Rafa Nadal, atleet Eliud Kipchoge en Amerikaanse golfer Tiger Woods.

Messi was niet in staat om zijn prijs tijdens het gala op te halen. Zijn voormalige ploeggenoot Carles Puyol, ambassadeur van de Laureus, nam de prijs in ontvangst. De Argentijn liet wel een video achter voor de aanwezigen in de zaal.

https://twitter.com/LaureusSport/status/1229477025494249472

What do you think?

Mentor

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerQuiz MakerPoll MakerUp/Down Voter

Geef een reactie

De Clásico in Madrid staat nu al onder hoogspanning

Martin Braithwaite

Barcelona haalt vervanger in huis voor Dembélé