in

Firpo: ”Ik ga het moeilijk maken voor Valverde”

Junior Firpo tijdens de persconferentie in Miami
Bron: FCBarcelona.com

Junior Firpo is met één doel naar Barcelona gekomen en dat is Ernesto Valverde het zo lastig mogelijk maken in zijn keuze wie hij moet opstellen. De verdediger maakte afgelopen week voor 18 miljoen euro de overstap van Real Betis naar FC Barcelona.

”Ik wilde heel graag voor FC Barcelona spelen”, zei de vleugelverdediger tijdens de persconferentie in Miami. ”Natuurlijk weet ik waar ik vandaan kom en wie ik voor mij heb bij deze club. Alba is één van de allerbeste op zijn positie en een groot voorbeeld voor velen. Ik ben Barcelona gekomen om veel van hem te leren, maar ook om het Ernesto Valverde zo lastig mogelijk te maken in zijn keuzes.”

Firpo staat aan de vooravond van zijn officieuze debuut bij FC Barcelona. De Catalanen spelen namelijk in de nacht van woensdag op donderdag een oefenwedstrijd tegen Napoli en Firpo lijkt klaar voor zijn eerste minuten. ”De laatste uren waren wel een beetje hectisch voor mij. Ik heb weinig rust gehad”, verteld de razendsnelle vleugelverdediger. ”Maar ik reken op mij collega’s. Die zullen het voor mij een stuk gemakkelijker maken.”

Maimi

Barcelona gearriveerd in Miami

Piqué is duidelijk: ”Neymar is uiteindelijk degene zich moet uitspreken”