in

Barcelona haalt concurrent voor Alba weg bij Betis

junior Firpo FC Barcelona

Voor FC Barcelona is het vandaag een feestelijke dag. De Catalanen openen het nieuwe seizoen traditioneel met de Joan Gamper Cup. En om de dag, buiten alle activiteiten, nog feestelijker te maken maakte FC Barcelona de transfer van Junior Firpo wereldkundig.

FC Barcelona, dat met de komst van Firpo de gewenste concurrent voor Jordi Alba in huis haalt, betaald 18 miljoen euro plus 12 miljoen euro aan variabelen aan Real Betis. De Spaanse vleugelverdediger tekende zondag, na de medische keuring, een contract tot de zomer van 2024. Firpo krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 200 miljoen euro.

Barcelona was enige tijd op zoek naar een concurrent voor Jordi Alba. De club verkocht uiteindelijk Marc Cucurella en heeft ook nog niet het vertrouwen in Miranda. De 22-jarige Firpo is bij Barcelona alweer de zevende aanwinst van deze zomer. Eerder werden Marc Cucurella, Frenkie de Jong, Emerson, Neto, Antoine Griezmann en Wagué aangetrokken voor het eerste elftal.

Junior Firpo, die deze zomer met Jong Spanje Europees kampioen werd, debuteerde in februari 2018 voor Real Betis. Onder coach Quique Setién werd de in het Dominicaans Republiek geboren verdediger een vaste waarde.

Messi

Barcelona-Arsenal: een huilende Belletti en een magische Messi

Junior Firpo

Video | Firpo’s eerste dag in Barcelona