Femení mede dankzij treffer Martens langs Real Sociedad

Veel ploegen hebben al vakantie, maar dat geldt niet voor Barcelona Femení. De ploeg van trainer Lluis Cortés is al een tijdje kampioen, maar de competitie is nog niet voorbij. Zondagmiddag werd er gewonnen op bezoek bij Real Sociedad: 1-4.

Voor trainer Lluis Cortés was de wedstrijd in Sociedad zijn 100e officiële wedstrijd als trainer van FC Barcelona Femení. Hij zag dat zijn ploeg het lastig had in de eerste helft. De Catalanen kwamen zelfs binnen een kwartier op achterstand. Real Sociedad kreeg een penalty en Nerea Eizagirre maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. Het lukte Barcelona niet om nog voor de rust met een antwoord te komen.

Direct na rust wist Barcelona Femení op gelijke hoogte te komen via Jennifer Hermoso. Het duurde daarna even voordat de kampioen van Spanje op voorsprong kwam. Een kwartier voor tijd nam Lieke Martens de 1-2 voor haar rekening. Dat bleek een beslissend moment. Want een paar minuten later lag de bal opnieuw in het net via Hermoso. Het slotakkoord was ook voor de Spaanse. Met het voltooien van haar hattrick zorgde zij voor een 1-4 eindstand.