Femení in eerste groepswedstrijd UWCL overtuigend langs Arsenal

Titelhouder FC Barcelona Femení is uitstekend begonnen aan de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. In het eigen Estadi Johan Cruyff werd topclub Arsenal met 4-1 aan de kant gezet. Invalster Lieke Martens wist in de slotfase een doelpunt mee te pikken.

Bij de bezoekers uit Londen stond er wél een Nederlandse aan de aftrap. En niet zomaar een: Vivianne Miedema. De spits scoort zeer gemakkelijk, maar ze werd goed aan banden gelegd door de defensie van Barcelona. De thuisploeg kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong via Mariona Caldentey. Nog voor de rust werd de voorsprong verdubbeld. Alexia Putellas zorgde voor de 2-0 en dus een mooie marge bij het opzoeken van de kleedkamer.

Vrijwel direct na rust sloeg de Catalaanse grootmacht weer toe. Spits Asisat Oshoala wist de bal in het net te krijgen en daarmee was deze kraker wel beslist. Een eretreffer kwam er nog wel voor de Engelsen. Frida Maanum wist een kwartier voor tijd de 3-1 op het scorebord te krijgen. Toen moest het moment voor Lieke Martens nog komen. De aanvalster kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen en vlak voor tijd wist ook zij te scoren: 4-1. In de blessuretijd kreeg Barcelona nog een penalty, maar Alexia Putellas kreeg de bal niet langs doelvrouw Manuela Zinsberger.

Dit seizoen wordt er in de UEFA Women’s Champions League voor het eerst gebruik gemaakt van een groepsfase. Naast Barcelona en Arsenal zitten ook Hoffenheim en HB Køge in groep C. De eerstvolgende wedstrijd voor Barcelona Femení is op donderdag 14 oktober. Dan wacht in Denemarken een ontmoeting met HB Køge.