in ,

Femení zet eerste stap richting finale Champions League

FC Barcelona Femení heeft zondagavond goede zaken gedaan in de halve finale van de UEFA Women’s Champions League. Het heenduel op bezoek bij FC Bayern Frauen werd met 0-1 gewonnen.

Het bleef 90 minuten lang spannend in de strijd tussen het Duitse en Spaanse topteam. In de eerste helft was Vicky Losada namens Barcelona het dichtst bij de openingstreffer. De Spaanse werkte de bal op de paal. Twintig minuten na de rust wisten de gasten op voorsprong te komen. Kheira Hamraoui zorgde met een bekeken schot in de verre hoek voor het belangrijke uitdoelpunt.

Trainer Lluis Cortés begon met Lieke Martens in de basis. De Nederlandse aanvalster deed de hele wedstrijd mee. Stefanie van der Gragt bleef op de bank.

De return vindt plaats op zondag 28 april. Er wordt dan om 12.00 uur afgetrapt in Barcelona.