in

‘We houden er serieus rekening mee dat Reis naar Barcelona vertrekt’

Het seizoen nadert haar einde en dat betekent dat de geruchtenmolen weer hevig aan het draaien is. Matthijs de Ligt, Luka Jović en Antoine Griezmann zijn de spelers die de afgelopen weken het meest in verband zijn gebracht met een overstap naar Barcelona. Ludovit Reis kan inmiddels ook aan dat rijtje worden toegevoegd. De kans dat de talentvolle middenvelder van FC Groningen volgend seizoen speler is van Barcelona wordt met de week groter.

FC Barcelona en FC Groningen zijn namelijk serieus in gesprek over een transfer van de 18-jarige Reis. Vanochtend liet Hans Nijland, de algemeen directeur van de huidige nummer negen van de eredivisie, zich uit over de vermeende interesse van Barcelona in de middenvelder. ‘We zijn er nog niet uit, maar houden er bij FC Groningen serieus rekening mee dat Ludovit naar Barcelona vertrekt komende zomer’, zei Nijland in het programma De Tafel van Kees van Fox Sports.

Barcelona verzekerde zich afgelopen winter al van de verdiensten van Frenkie de Jong en vist met Reis mogelijk nog een groot talent uit de vijver van de eredivisie. Waar De Jong gehaald is voor het eerste elftal, zal Reis aansluiten bij het tweede. ‘De insteek is dat hij wordt gehaald voor het tweede elftal. Er is hem een opleidingstraject voorgespiegeld. In de voorbereiding traint hij mee met het eerste’, aldus Nijland.

De algemeen directeur wilde niet ingaan op mogelijke bedragen. FC Groningen verloor zaterdagavond nog met 0-1 van Ajax. Reis maakte de negentig minuten vol.

https://twitter.com/fcgroningen/status/1119872045460918272

Samenvatting | FC Barcelona-Real Sociedad (2-1)

Femení zet eerste stap richting finale Champions League