in

FC Barcelona Museum en Fanshop weer open voor publiek

Drie dagen na de eenvoudige overwinning op en tegen Mallorca, wacht FC Barcelona een thuiswedstrijd tegen Leganés. De Catalanen spelen voor het eerst sinds ruim drie maanden weer in Camp Nou. Hoewel er bij wedstrijden nog geen publiek is toegestaan, zijn de Catalanen en Spanjaarden vanaf vandaag weer welkom in onder meer het museum en de fanshop.

Volledig het oude is het echter nog niet. Dat was ook niet anders te verwachten. Spanje is één van de zwaarst door corona getroffen landen en is uiterst voorzichtig. Zo moeten de mensen nog steeds twee meter afstand van elkaar houden en een mondkapje dragen als die onderlinge afstand niet mogelijk is. Dat geldt uiteraard ook voor de bezoekers van het museum en de fanshop van FC Barcelona. Aviv Levy Shoshan, de beheerder van social media kanalen van Barça, neemt de fans mee.

Afgelopen weekend maakte de Spaanse regering bekend dat het land zijn grenzen een week eerder opent dan verwacht. Vanaf zondag 21 juni zijn buitenlanders weer welkom in het Zuid-Europese land. Tot die tijd geldt een inreisverbod voor het hele land, behalve voor Spanjaarden en buitenlandse residenten.

Vorige week deden ook de geruchten dat wedstrijden binnenkort weer met publiek gespeeld kunnen worden de ronde, maar daar heeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid zich nog niet over uitgelaten. Volgens de geruchten mogen de stadions vanaf begin juli beperkt gevuld worden. Mocht dat daadwerkelijk doorgezet worden, kan Barça in de thuiswedstrijden tegen Atlético Madrid, Espanyol en Osasuna wellicht toch nog rekenen op de support van een deel van de achterban.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1272863529503207426?s=20

Setién laatste trainer die in Camp Nou van Barça wist te winnen

Camp Nou

Barcelona in leeg Camp Nou eenvoudig voorbij Leganés