Barcelona in leeg Camp Nou eenvoudig voorbij Leganés

Camp Nou

FC Barcelona heeft dinsdag tijdens de tweede wedstrijd na de hervatting van de Liga geen fouten gemaakt tegen het laag geklasseerde Leganés. De ploeg van Quique Setién was in een leeg Camp Nou met 2-0 te sterk.

Zonder Frenkie de Jong kende FC Barcelona een zeer matige eerste helft tegen Leganés. De ploeg met onder meer Rakitic en Arthur had weinig diepgang in het spel en vond in een veel te laag tempo maar zelden de vrije man voorin. Het was dan ook niet verrassend dat de bezoekers de grootste kansen kregen. Zo hield Lenglet een bal van de lijn en schoot Guerrero een bal op de paal.

Toch kwamen de Catalanen in de eerste helft nog wel op voorsprong. Een poging van Ansu Fati verdween namelijk kort voor rust achter doelman Cuellar. Met een afstandsschot in de verre hoek schoot het talent de 1-0 raak.

Na de pauze moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker waardoor er links en rechts meer ruimte voor Barcelona ontstond. Maar de ploeg bleef in een langzaam tempo spelen, wellicht met het oog op het duel van aanstaande vrijdag tegen Sevilla.

Na ruim een uur leek Barcelona de voorsprong te verdubbelen via Griezmann, maar de steepass van Messi op aangever Semedo werd door de VAR gezien als buitenspel en dus ging de treffer niet door.

Enkele minuten later zette Messi de 2-0 alsnog op het scorebord. De Argentijn kreeg een strafschop en schoot vervolgens zelf het tweede doelpunt tegen de touwen.

Door de eenvoudige overwinning blijft de ploeg van trainer Quique Setién voorlopig koploper in de Liga. Vrijdagavond staat de eerste echte test op het programma voor Barcelona. Dan treffen de Catalanen Sevilla. Dan wordt Frenkie de Jong weer in de basis verwacht.