in

FC Barcelona moet Ousmane Dembélé twee weken missen

FC Barcelona heeft in een officieel bericht eerder vandaag bevestigd dat het de komende twee weken geen beroep kan doen op Ousmane Dembélé. De Fransman viel zondag in de thuiswedstrijd tegen Leganés uit met een enkelblessure. Vandaag werd bekend gemaakt dat het gaat om een verstuikte enkel.

Dembélé was gisteren nog de grote uitblinker aan de kant van FC Barcelona. De buitenspeler was verantwoordelijk voor de openingstreffer en was tot aan zijn noodgedwongen wissel een grote plaag voor de defensie van Leganés. Met zijn snelheid en dribbels zorgde hij voor continue dreiging. Dembélé had het de afgelopen weken sowieso op zijn heupen. Ook in de returnwedstrijd van de achtste finale van de Copa del Rey tegen Levante was de Fransman goed op dreef. Met twee doelpunten speelde hij een grote rol in de uitschakeling van Levante.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1087315754708541441

Dembélé zal de komende twee weken moeten toekijken. Dat is een klap voor de 21-jarige Fransman, die vorig seizoen ook al sukkelde met blessures. Dembélé mist in ieder geval de competitiewedstrijden tegen Girona en Valencia en de dubbele confrontatie met Sevilla in de kwartfinales van de Copa del Rey.

Kevin-Prince Boateng

Opmerkelijk: ‘Barcelona komt in zoektocht naar nieuwe spits uit bij Kevin-Prince Boateng’

Wague Barcelona B

Wague verontschuldigt zich, maar hekelt beledigingen en racistische uitingen