in

Wague verontschuldigt zich, maar hekelt beledigingen en racistische uitingen

Wague Barcelona B

Moussa Wague werd afgelopen zomer naar FC Barcelona gehaald. Het Senegalese talent groeide bij Barcelona B uit tot één van de belangrijkste spelers. Maar afgelopen weekend ging Wague in de fout toen hij met rood het veld moest verlaten tegen Ejea. Het koste de Catalanen zelfs drie punten (1-0).

Wague kreeg de rode kaart, nadat hij een supporter van Ejea sloeg. De supporter wilde de bal niet teruggeven, waardoor de vleugelverdediger van FC Barcelona ingreep en de fan sloeg. het incident werd gezien door de arbiter en Wague moest vertrekken.

Maandag verontschuldigde Wague zich op zijn Intagram voor zijn actie. Maar de Senegalees wilde ook racisme aan de kaart brengen.

”Via deze regels wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan SD Ejea en de fan van de club voor het gedrag dat ik gisteren tijdens de wedstrijd had. In een moment van nervositeit, toen we vochten voor een goed resultaat, liet ik mij gaan en dat geef ik toe. Ik wil mijn excuses ervoor aanbieden”, zo liet Wague via social media weten. Tegelijkertijd wilde Wague ook laten weten dat hij meerdere keren werd beledigd. “Mijn actie komt na talrijke beledigingen en racistische uitingen die nooit mogen worden getolereerd op een voetbalveld” 

https://twitter.com/Akapismo/status/1087060382567591942

FC Barcelona moet Ousmane Dembélé twee weken missen

Kevin-Prince Boateng FC Barcelona

Barcelona maakt transfer Kevin-Prince Boateng wereldkundig