in

FC Barcelona maakt dag van verkiezingen bekend

De fans van FC Barcelona weten wanneer ze een nieuwe voorzitter mogen kiezen. De tijdelijke bestuurscommissie van de club heeft maandag namelijk bekend gemaakt dat 24 januari de dag van de verkiezingen gaat worden.

De week van 14 december is het begin van de verkiezingskalender. Op 14 december zal de tijdelijke bestuurscommissie de kandidaten beoordelen; woensdag 16 december zal de officiële publicatie van de verkiezingen worden aangekondigd met de kandidaten. Tussen 23 december en 11 januari is er een periode voor het verzamelen van ondersteunende handtekeningen en tussen 15 en 22 januari zal de verkiezingscampagne starten.

De locaties waar de kiescolleges zullen worden geplaatst: Barcelona, in Camp Nou, in Tarragona, Tortosa, Lleida, Girona en Andorra. Buiten Catalonië kan er in Madrid, Sevilla, Valencia en Palma de Mallorca gestemd worden.

Voormalig voorzitter van FC Barcelona, Josep Bartomeu, nam op 27 oktober afscheid bij FC Barcelona. De slechte prestaties en onrust binnen de club waren de voornaamste reden van het vertrek van Bartomeu.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Araujo

Koeman vreest opnieuw: ‘We moeten wachten op de testen’

Laporta stelt zich verkiesbaar en heeft ‘gouden’ wapen in handen