in

FC Barcelona haalt opnieuw een Nederlander naar La Masia

Mbuyamba FC Barcelona

FC Barcelona haalde deze zomer Frenkie de Jong, Ludovit Reis en Mike van Beijnen naar Barcelona. De Catalanen voegden daar maandag nog een Nederlander aan toe, want de 17-jarige Xavier Mbuyamba maakt de overstap naar La Masia.

De boomlange centrale verdediger was de afgelopen zeven jaar actief in de jeugdopleiding van MVV Maastricht en wist in november te debuteren in de Keuken Kampioen Divisie. Het jonge talent kwam tot elf optredens in de hoofdmacht van de club, maar doordat hij nog geen profcontract had kon hij deze zomer kiezen uit onder meer Chelsea, Porto, Celtic, Liverpool, Bayern München en FC Barcelona.

MVV kwam afgelopen seizoen pas laat in actie om het jonge talent langer aan zich te binden. Op het moment dat Mbuyamba het contract bestudeerde werd hij op de bank gezet. Een goede reden voor de Nederlander om verder te kijken. En dat deed hij onder meer bij Chelsea, waar hij in de zomer een stage afwerkte. Uiteindelijk was het Barcelona dat het meest wist te overtuigen. Mbuyamba speelt komend seizoen in de Juvenil A van Victor Valdes.

Ansu Fati

Fati verrast door debuut: ”Ik geloofde er niks van”

Mateo Messi

LOL! Zoon Messi juicht te vroeg na misser Perez