in ,

Fati verrast door debuut: ”Ik geloofde er niks van”

Ansu Fati

FC Barcelona wist zondag zondag met maar liefst 5-2 te winnen van Real Betis. na afloop ging het over het bij vlagen swingende spel van de Catalanen, maar het ging vooral over debutant Ansu Fati.

De 16-jarige aanvaller behoort nog tot de A-junioren, maar in ruim twee weken tijd wist hij zowel de trainer van Barcelona B te overtuigen als Ernesto Valverde. Fati mocht daarom afgelopen week met de A-selectie meetrainen. Een droom kwam uit voor de in Guinee-Bissau geboren aanvaller.

”Om eerlijk te zijn was ik voorafgaand aan de wedstrijd enorm nerveus”, zei Ansu Fati, die zondag tien minuten mee mocht spelen tegen Real Betis. ”Maar ik kan alleen iedereen bedanken. De mensen van de club, de coach en de fans, die mijn mij enorm goed hebben ontvangen.

Met 16 jaar en 300 dagen was Ansu Fati de op één na jongste debutant in het eerste elftal van Barcelona. In 1941/42 was Vicenç Martínez slechts twintig dagen jonger. ”Ik keek na de wedstrijd na mijn ouders en familie, degene die mij hier hebben gebracht. Ik ben er een tijdje blijven staan, want ik geloofde er helemaal niks van. Ik ben iedereen enorm dankbaar en geniet van dit moment.”

De Spaanse media schrijven maandag dat Barcelona voorafgaand aan het duel nog wel even schriftelijk toestemming moest vragen aan Fati’s ouders of het jonge talent eventueel speelminuten mocht magen. LaLiga keurt speelminuten voor minderjarigen in de avonduren alleen goed als de ouders ermee instemmen.

https://twitter.com/BarcaSource/status/1165851728350261248
Ansu Fati debuut FC Barcelona

Samenvatting | FC Barcelona – Real Betis (5-2)

Mbuyamba FC Barcelona

FC Barcelona haalt opnieuw een Nederlander naar La Masia