in

Jongeling Ansumane Fati vervult droom: trainen met het eerste elftal

Woensdag 21 augustus 2019 is een dag die Ansu Fati niet snel zal vergeten. Het nog maar 16-jarige talent uit de jeugd van Barcelona mocht vandaag voor het eerst meetrainen met de eerste selectie: een droom die uitkomt. Fati, een behendige vleugelaanvaller, speelt vanaf zijn 10e bij Barcelona en wordt sinds ongeveer anderhalf jaar geleden gezien als één van de meest spraakmakende talenten binnen de jeugdopleiding van de club.

Fati behoort officieel nog tot de onder-19 selectie van Víctor Valdés, Juvenil A. Echter heeft hij zijn trainers in de afgelopen weken dusdanig weten te overtuigen dat hij steeds meer kansen krijgt bij Barça B, waar hij ook wist te overtuigen in het voorseizoen. Met de blessures van Suárez, Messi en Dembélé werd het talent vanochtend opgeroepen door Valverde om te komen trainen met de eerste selectie.

De uit Guinee-Bissau afkomstige belofte heeft een paar weken geleden zijn verbintenis met Barcelona verlengt tot 2022 en is met zijn nieuwe contract één van de best betaalde spelers in La Masia. Met zo’n megacontract, waar tevens een ontsnappingsclausule van 100 miljoen euro in staat, laat Barcelona zien in te zetten op de jeugd – veel Engelse clubs waren geïnteresseerd in de diensten van Fati.

Zo speelt Fati

Fati is een snelle aanvaller die zijn tegenstanders duizelig maakt met zijn constante dreiging, snelheid en onvoorspelbaarheid. Ook beschikt het talent over een verraderlijk schot waarmee hij doelmannen keer op keer mee weet te passeren.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1164177241712013313

Written by Axel

Axel is al ruim drie jaar de motor van BarcaSource.nl als het gaat om La Masia. Geen enkele speler uit de jeugdopleiding van FC Barcelona is hem onbekend.

In beeld: Coutinho zijn eerste training als speler van Bayern München

Luis Suarez

‘VS lonkt voor Suárez: Beckham wil Uruguayaan naar de MLS halen’