in , ,

‘VS lonkt voor Suárez: Beckham wil Uruguayaan naar de MLS halen’

Luis Suarez

Luis Suárez maakte in de zomer van 2014 de overstap van Liverpool naar FC Barcelona. De miljoenentransfer van de Uruguayaan bracht veel teweeg in de voetbalwereld. Desondanks groeide de spits de afgelopen jaren uit tot publiekslieveling en een van de beste spelers op zijn positie. Suárez is inmiddels 32 jaar en dat betekent dat de jaren beginnen te tellen. David Beckham, die in 2020 begint aan het project ‘Inter Miami’ in de Verenigde Staten, kijkt vanaf een afstandje toe. De Engelsman zou de Uruguayaan namelijk graag naar de MLS willen halen.

Inter Miami werd in januari 2018 opgericht met als doel om in 2020 deel te nemen aan de Amerikaanse MLS, de professionele voetbalcompetitie van Canada en de Verenigde Staten. Niemand minder dan David Beckham (zie Instagram-bericht onderaan artikel) is een van de drijvende krachten achter de club. De voormalig voetballer van onder meer Manchester United en Real Madrid hoopt zijn club zo snel mogelijk naar een hoog niveau te brengen. In de zoektocht naar spelers die het elftal moeten leiden, heeft de Engelsman zijn oog laten vallen op Luis Suárez. Naar verluidt zou de Uruguayaan zelf ook open staan voor een nieuwe uitdaging, alhoewel dat niet betekent dat hij erover nadenkt om de club op korte termijn te verlaten.

Miljoenencontract

Suárez begon een kleine maand geleden aan alweer zijn zesde seizoen in Barcelona. De jaren beginnen dus te tellen voor de nummer 9 van Barça, die de afgelopen twee seizoenen steeds vaker kampt met pijntjes. Dat hij een oversteek naar de Verenigde Staten overweegt, is dus niet zo gek. Suárez weet dat hij niet meer zoveel jaren op het hoogste niveau voor de boeg heeft en dat het niveau waarop hij acteert veel van zijn lichaam vraagt. Aan de andere kant van de oceaan wacht niet alleen een mooie uitdaging, maar ook een groot zak geld. Catalunya Radio weet namelijk dat David Beckham een contract van vier jaar met een goed salaris voor de spits klaar heeft liggen.

Verjonging

Luis Suárez zijn contract bij Barcelona loopt nog door tot de zomer van 2021, wat betekent dat hij na het huidige seizoen nog één jaar te gaan heeft. Het afgelopen seizoen sprak de Uruguayaan al zijn zorgen uit over het verlengen van zijn contract, maar Barcelona zelf lijkt daar geen haast mee te maken. De club speurde vorig jaar al de markt af op zoek naar een jonge centrumspits, die Suárez op den duur zou kunnen vervangen. Luka Jovic was de voornaamste kandidaat, terwijl ook Kasper Dolberg en Marcus Rashford op verschillende lijstjes stonden. Jovic leek de nieuwe spits te worden, maar de scouting van Barcelona beoordeelde hem uiteindelijk als niet goed genoeg. In tegenstelling tot Real Madrid, dat aardig wat miljoenen neertelde voor de Servische spits.

Het moment

Suárez heeft een afkoopclausule van €200 miljoen in zijn contract staan. Dat zal Inter Miami natuurlijk nooit en te nimmer betalen voor een speler. Gezien Suárez zijn prestaties in het shirt van Barcelona en het feit dat hij altijd alles heeft gegeven voor de club, is de verwachting dat de club bereid is om de prijs flink te laten zakken. Bij Barcelona wrijven ze zich nog altijd in de handen met de spits, die ieder seizoen wel goed is voor een flink aantal doelpunten. Voor Suárez zelf is het echter misschien wel het moment om nog een nieuwe uitdaging aan te gaan. En dan is de club van Beckham zeker geen slechte optie.

Jongeling Ansumane Fati vervult droom: trainen met het eerste elftal

Messi back in training

Messi terug bij Barcelona en lijkt toch klaar voor Betis