in , ,

Een jaar geleden speelde Barcelona Real Madrid nog helemaal zoek

Geen voetbal voor FC Barcelona dit weekend. Wegens veiligheidsredenen heeft de RFEF de Clásico tegen Real Madrid verplaatst naar 18 december. Vorig jaar stond ‘s werelds grootste wedstrijd ook gepland voor het laatste weekend van oktober en ging die gewoon door. Barcelona maakte gehakt van zijn rivaal.

Dankzij een 4-2 en 2-0 overwinning op respectievelijk Sevilla en Inter Milan leefde FC Barcelona met het nodige zelfvertrouwen toe naar El Clásico. In de wedstrijd tegen Sevilla kreeg de ploeg van Ernesto Valverde echter wel een flinke domper te verwerken. Lionel Messi haakte geblesseerd af en moest een streep zetten door de wedstrijd tegen de eeuwige rivaal. Ondanks de absentie van de aanvoerder werd de Clásico van 28 oktober 2018 een onvergetelijke show voor Barcelona en Luis Suárez.

Twee keer juichen in de eerste helft

FC Barcelona begon ijzersterk aan de wedstrijd. Met Rafinha en Philippe Coutinho in een vrije rol op de flanken, bezorgden de Catalanen de Madrileense defensie flink wat problemen. De continue positiewisselingen voorin en op het middenveld resulteerden na 11 minuten spelen al in een 1-0 voorsprong. Na een aanval over veel schijven vond Jordi Alba de geheel vrijstaande Coutinho. De Braziliaan schoot keurig raak. Een kwartier voor rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Na ingrijpen van de VAR schoot Luis Suárez zijn ploeg vanaf elf meter naar een riante voorsprong.

Aansluitingstreffer

Na rust leek de wedstrijd in zijn geheel te kantelen. Real Madrid, dat de eerste 45 minuten helemaal niets had in te brengen, kwam vroeg in het tweede bedrijf terug tot 2-1. Marcelo schoot knap binnen. FC Barcelona verloor de grip op het middenveld en zag Luka Modric zijn ploeg bijna op gelijke hoogte brengen. De Kroaat zag zijn poging echter op de paal belanden.

Hattrick Suárez

Valverde besloot in te grijpen en bracht met Ousmane Dembélé en Nelson Semedo twee snelheidsduivels. In een tijdsbestek van 15 minuten sloeg Barcelona drie keer toe. Met een geweldige kopbal bracht Suárez Barcelona op 3-1. Enkele minuten later was het wederom raak voor de Uruguayaan. Met een leep stiftje verschalkte de spits Courtois voor de derde keer. Een kleine vijf minuten voor het einde deed ook Arturo Vidal nog een duit in het zakje: 5-1.

De 5-1 nederlaag betekende een vroegtijdig einde van Julen Lopetegui als trainer van Real Madrid. In de resterende maanden van het seizoen kwamen Barcelona en Real Madrid nog drie keer tegenover elkaar te staan. De competitiewedstrijd in Madrid eindigde in een 0-1 overwinning voor de Catalanen, die in de halve finales van de Copa del Rey ook te sterk waren voor de rivaal.

Als blikken konden doden: Messi staart Valverde seconden lang aan na tegentreffer