in , ,

Atlético Madrid wint en nestelt zich naast FC Barcelona

Door de omstandigheden in Barcelona zag de Spaanse voetbalbond zich genoodzaakt de Clásico te verplaatsen naar 18 december. Geen FC Barcelona en Real Madrid dus dit weekend. Atlético Madrid kwam wel in actie. De formatie van Diego Simeone won met 2-0 van Athletic Bilbao.

Atlético Madrid begon uitstekend aan het huidige seizoen. De nummer twee van afgelopen seizoen was na drie speelrondes de enige ploeg met de volle buit. Na de eerste interlandperiode, begin september, ging het echter een aantal keer mis. Zo wist de ploeg van Diego Simeone de afgelopen twee wedstrijden niet te winnen. Tegen Real Valladolid en Valencia werd er respectievelijk met 0-0 en 1-1 gelijkgespeeld.

Jan Oblak wederom de uitblinker

Daarentegen werd de midweekse speelronde in de Champions League wel met een overwinning afgesloten. Een 1-0 overwinning op Bayer Leverkusen zorgde voor het nodige zelfvertrouwen richting de clash met Athletic Bilbao, zaterdagavond in Madrid. Atlético Madrid kwam na een klein halfuur spelen op een 1-0 voorsprong. Na goed doorzetten van Correa kon Saúl de 1-0 tegen de touwen werken. Even daarvoor voorkwam Oblak met een wereldredding nog een achterstand.

Athletic Bilbao deed niet onder voor de thuisploeg. Integendeel zelfs. De gasten hadden bij vlagen het betere van het spel. Het was dan ook aan Oblak te danken dat Atlético met een 1-0 voorsprong ging rusten. In de tweede helft voetbalde Atlético zich knap naar een 2-0 voorsprong. Een aanval over veel schijven werd afgerond door Alvaro Morata. Met een kopbal was Saúl nog dichtbij de 3-0. Omdat ook Bilbao niet meer tot scoren kwam, eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

Medekoploper

Daardoor deelt Atlético Madrid voor in ieder geval een week de koppositie met FC Barcelona. Beide ploegen hebben 19 punten. Barcelona heeft uiteraard een wedstrijd minder gespeeld.

https://twitter.com/laliga/status/1188198439676514304?s=21

Een jaar geleden speelde Barcelona Real Madrid nog helemaal zoek

‘Barcelona gaat middenvelder in januari verhuren’