BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Dortmund: “Dembélé is niet te koop, ook niet voor 100 miljoen!’’

Afgelopen zaterdag speelde Ousmane Dembélé met Borussia Dortmund tegen Bayern München in de strijd om de Duitse Supercup. De rivaal uit München legde beslag op de eerste officiële prijs van het seizoen door de strafschoppen beter te nemen. Het kan zomaar zijn dat Dembélé zijn laatste wedstrijd voor Dortmund heeft gespeeld. FC Barcelona volgt de verrichtingen rond de Fransman al een lange tijd op de voet en ziet in hem de opvolger van Neymar. De Catalanen moeten echter alle zeilen bijzetten, want Dembélé heeft een enorme transfersom om zijn nek hangen. Het liefst verkoopt Dortmund hem helemaal niet.

Zaterdagavond bracht het Franse L’Equipe naar buiten dat Barça al een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met de 20-jarige vleugelspeler. Diezelfde avond liet Hans-Joachim Watzke, bestuursvoorzitter van Dortmund, weten dat de speler helemaal niet te koop is. De voorzitter liet weten dat zelfs een bedrag van 100 miljoen euro niet genoeg is, om te benadrukken dat de Duitse topclub niets wil weten van een transfer. Watzke weet maar al te goed dat hij zijn beste spelers moet behouden, wil Dortmund een serieuze kans maken om het Bayern moeilijk te maken. De topclub uit München werd de afgelopen jaren met speels gemak kampioen. Vorig jaar was het verschil tussen de rivalen zelfs 18 punten. Dat is ook de reden dat ‘Die Borussen’ alle aanbiedingen voor sterspeler Aubameyang van tafel hebben geveegd.

Sterspeler Dembélé en voorzitter Hans-Joachim Watzke.

Mundo Deportivo weet te melden dat Barça nog geen concrete aanbieding heeft gedaan voor Dembélé, aldus een goed geïnformeerde bron binnen de Duitse topclub. De afgelopen dagen kwam naar buiten dat er aanbiedingen van 70-80 miljoen euro zouden zijn gedaan, maar daar is dus niks van waar. De genoemde bedragen zouden trouwens onvoldoende zijn. De verkoop van Neymar heeft zo zijn voordelen als zijn nadelen opgeleverd voor Barça. De ontvangen 222 miljoen euro is natuurlijk een enorme opsteker, maar dat versterkt de positie van andere clubs in de onderhandelingen met de Spanjaarden. Dortmund zou maar al te graag een groot deel van die 222 miljoen willen ontvangen voor Dembélé, mocht de transfer doorgang vinden. Er wordt zelfs een bedrag van 150 miljoen euro genoemd. Dat is Barça wat te gortig, aangezien Dortmund vorig jaar slechts 15 miljoen betaalde voor de speler en hij pas 20 jaar oud is.

Barça zal zich echter niet laten afschrikken door de uitspraken van Watzke. De club doet er alles aan om nog deze transferperiode de handtekening van de Fransman op papier te hebben. Binnen de club gaat men er nog steeds vanuit dat Dembélé komt. De speler heeft aangegeven maar al te graag voor Barça uit te komen. Hij zal er alles aan doen om Dortmund te overtuigen hem te laten gaan, maar de directie van Dortmund zal zich niet snel van de wijs laten brengen.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.